logo_delensmaaktbeter
De Raad van Kerken uit Bennekom verzorgen ieder jaar een sobere maaltijd voor de 40 vastendagen voor Pasen. Fysiek konden zij dit jaar niet bij elkaar komen, maar hier bedachten zij iets heel moois op.
 
Zo kwam initiatiefnemer Nicole Bischoff, een vriend van Food of Cultures, op het idee om een samenwerking met Delen smaakt beter aan te gaan.
 
Zij kozen ervoor om niet sobere maar solidariteitsmaaltijden uit te delen. Iedere deelnemer die meedeed en een solidariteitsmaaltijd bestelde, bestelde er ook een voor een Voedselbankcliënt of AZC- bewoner.
 
De enthousiasme was groot in Bennekom en het resulteerde in 109 bestelde maaltijden en hierdoor zijn er ook 109 maaltijden gedoneerd aan de twee goede doelen. Door de Raad van Kerken werd er op 26 februari ook een online zoommeeting georganiseerd. Op vrijdag 26 februari ontvingen de deelnemers hun maaltijd en konden zij ook aanwezig zijn bij de zoommeeting waarbij wij een presentatie hielden over Food of Cultures en het ontstaan en succes van Delen smaakt beter. Het resulteerde in een mooie opkomst met veel enthousiasme en vragen.  
 
Wij bedanken iedereen die aanwezig was en met name initiatiefnemer Nicole Bischoff voor haar enthousiasme en samenwerking in dit hele traject!
Lees hier het hele artikel in het Bennekoms dagblad