logo_delensmaaktbeter

Veelgestelde vragen

Maaltijden

Wij koken verse, gezonde maaltijden uit de wereldkeuken. De maaltijden bestaan uit 2 of 3 componenten. Dit is meestal een combinatie van rijst/bulgur/couscous of aardappel met vlees/peulvruchten/tempeh/tofu en verse groenten.

Bij ieder menu is er altijd een vegetarische of veganistische variant.

Iedere twee weken hebben wij een nieuw menu en deze wordt op de website geplaatst.

Over het algemeen zijn veel van onze maaltijden vrij van gluten en lactose. Mocht er een keer gluten of lactose in zitten dan wordt dat onder het product bij de allergenen aangegeven. Indien u een glutenallergie of lactose-intolerantie heeft, kunnen wij op verzoek uw maaltijd gluten- of lactosevrij maken.

Onze maaltijden worden iedere dinsdag en vrijdag vers bereid en vervolgens teruggekoeld volgens de HACCP normen. In onze verpakkingen zijn deze, zonder toevoegingen, drie dagen houdbaar. 

Gemakkelijk in de magnetron. Haal de deksel eraf en verwarm de maaltijd voor 3-5 min op 650W. Let op de deksel mag niet in de magnetron en de bowls en deksels zijn niet ovenbestendig! 

Het is zeker mogelijk om de maaltijden in te vriezen, maar mocht je dit wensen dan raden we je aan om in wegwerpverpakking te bestellen. De herbruikbare verpakkingen moeten namelijk binnen 14 dagen geretourneerd worden. Echter zijn de maaltijden vers het lekkerst, omdat er in de vriezer ijskristallen gevormd worden en deze komen niet ten goed van de smaak. Je bewaart een maaltijd in de vriezer voor maximaal 3 maanden.

Bestellen, bezorgen en afhalen

Door in te loggen op ‘mijn account’ en via de pagina “bestellen” de maaltijden die je wenst te ontvangen in je winkelmand te doen. Je ziet daar het menu staan met de datum waarin het menu beschikbaar is. Kies uit vega of vlees en reken vervolgens af. Als je een maaltijden tegoed hebt dan gaat dit van je maaltijdentegoed af en betaal je 0,00.

Je kunt ervoor kiezen om je maaltijden te ontvangen in herbruikbare verpakkingen. We werken hierin samen met onze partner VYTAL waarin je gratis de bowls kunt lenen, mits je deze binnen veertien dagen terugbrengt. Lees hier voor deze werkwijze. 

Je kunt ook kiezen voor wegwerpverpakkingen waarbij we gebruik maken van duurzame maaltijdbakken van Biopak. Deze bakjes zij gemaakt van 100% gerecyclede materialen en kunnen na gebruik in de PMD bak. Let wel op dat iedere verpakking €0,25 extra kost.

Jazeker, dat kan. Voor abonneehouders kosten extra maaltijden niet 11,00 maar 10,00 per maaltijd.

Voor bezorging of afhaal op dinsdag, bestel je uiterlijk voor maandag 12.00 uur.  

Voor bezorging of afhaal op vrijdag, bestel je uiterlijk voor donderdag 12.00 uur.

Na deze tijden kun je alleen bestellen op basis van de voorraad.

Het bezorggebied is Wageningen en Bennekom. Bij genoeg aanmeldingen gaan wij ook bezorgen in ede. Meld je hier aan om alvast een plekje te reserveren!

Ja, bij minimaal twee maaltijden kun je de maaltijden laten bezorgen. Eén maaltijd bestellen kan ook, maar dan kun je deze alleen afhalen bij onze vestiging aan de Churchillweg 36A in Wageningen.

Iedere dinsdag en vrijdag tussen 16.00 – 18.30 uur. Afhaal is mogelijk van dinsdag t/m vrijdag tussen 17.00 – 18.00 uur en op zaterdag tussen 15.00-17.00 uur.

Over de maaltijdservice

Deze blijven gewoon staan in jouw account! Je bent flexibel in het opnemen van je maaltijden, want deze maaltijden kun je opsparen. Pas na opzegging blijven de resterende maaltijden nog 3 maanden beschikbaar

Word je vriend met twee maaltijden per maand dan doneer je één maaltijd aan het goede doel. Bij vier maaltijden per maand doneer jij één maaltijd en wij ook een maaltijd aan het goede doel.

Je kan het tegoed ook opsparen en een ander keer opnemen. Iedere twee weken is er een nieuw menu.

Ja, je mag ook ervoor kiezen om twee of meer maaltijden cadeau te doen aan vrienden, kennissen of familie. Wij bezorgen het namens jou dan op dat adres.

Dat kan zeker en dat vinden we ontzettend aardig. Aanmelden kan via de website. We raden wel aan om even contact op te zoeken via e-mail of telefoon zodat wij ook contactgegevens van de desbetreffende persoon ontvangen.

Opzegging

Het abonnement is voor minimaal drie maanden en is daarna maandelijks opzegbaar met een opzegtermijn van 1 maand.

Jammer dat je eraan denkt om te stoppen met Delen smaakt beter. We willen je bedanken voor je deelname en de ondersteuning aan de goede doelen. Na de eerste drie maanden kun je het abonnement opzeggen door een e-mail te sturen naar delensmaaktbeter@foodofcultures.nl.

Na opzegging van abonnement zijn de resterende maaltijden nog drie maanden op te nemen.