FAQ

Maaltijden

Wat kookt Food of Cultures?

Wij koken verse, gezonde maaltijden uit de wereldkeuken. De maaltijden bestaan uit vier componenten, meestal een combinatie van rijst, aardappel, naanbrood, groente, peulvruchten en vlees.


Kan ik ook vegetarisch of veganistisch bestellen?

Er is altijd een vegetarische of veganistische variant mogelijk.


Hoe vaak wisselt het menu?

Iedere twee weken hebben wij een nieuw menu. Het menu voor de komende maand wordt iedere 25e van de maand ervoor op de website geplaatst.


Houdt Food of Cultures rekening met dieetwensen zoals gluten en lactose?

Over het algemeen zijn 90% van onze maaltijden vrij van gluten en lactose. Mocht er een keer gluten of lactose in zitten dan wordt dat aangegeven. Indien u een glutenallergie of lactose-intolerantie heeft, kunnen wij op verzoek uw maaltijd gluten- of lactosevrij maken.

Bestellen, bezorgen en afhalen

Hoe bestel ik de maaltijden?

Bestel via WhatsApp (0616167016) en vermeld je naam, wanneer en hoeveel (vlees/vega) maaltijden je wilt ontvangen. Indien je geen Whatsapp hebt kun je bellen.

Bij hoeveel maaltijden bezorgen jullie?

Bij minimaal twee maaltijden.

Hoever van te voren moet ik de maaltijden bestellen?

Voor bezorging op dinsdag, bestel uiterlijk voor dinsdag 12.00 uur. Wil je ons helpen om voedselverspilling te voorkomen, bestel dan uiterlijk voor maandag 12.00 uur. 

Voor bezorging op vrijdag, bestel uiterlijk voor vrijdag 12.00 uur. Wil je ons helpen om voedselverspilling te voorkomen, bestel dan uiterlijk voor donderdag 12.00 uur. 

Wanneer worden de maaltijden bezorgd? Is afhaal ook mogelijk?

Iedere dinsdag en vrijdag tussen 16.00 – 18.30 uur. Afhaal is mogelijk van dinsdag t/m zaterdag tussen 17.00-18.00 uur afhalen. Graag wel even een WhatsApp sturen zodat we het voor je kunnen reserveren.


Wat is het bezorggebied?

We starten met bezorggebied Wageningen, Bennekom en Renkum.

Over de maaltijdservice

Ik ga in september op vakantie. Kan ik meedoen en de vier maaltijden van september in oktober opnemen?

Ja dat kan zeker. Je bent flexibel in het opnemen van je maaltijden gedurende het hele jaar. In feite heb je een tegoed van 48 maaltijden en deze kun je opnemen tot 1 september 2021.


Als ik vriend word hoeveel maaltijden worden er gedoneerd?

Bij de optie maandelijks afschrijving gaan er 24 maaltijden naar het goede doel en bij de betaling in een keer doneren we er 10 extra; dus  34 maaltijden.


Wat als er een menu bij zit dat we minder aantrekkelijk vinden?

Je kan het tegoed ook opsparen en een ander keer opnemen. Iedere twee weken is er een nieuw menu.


Kan ik ook een maaltijd cadeau geven?

Ja, je mag ook ervoor kiezen om twee of vier maaltijden cadeau te doen aan vrienden, kennissen of familie. Wij bezorgen het dan op dat adres.


Kan ik ook vriend worden maar alle 48 maaltijden aan een vriend geven die het moeilijk heeft?

Dat kan zeker en dat vinden we ontzettend lief. Meld dan even aan via de website en stuur ons dan een e-mail met de contactgegevens van die persoon zodat we die kunnen opnemen in de database.